طراحی فست فود اولین قدم برای ایجاد یک کسب و کار پر رونق در حوزه رستوران داری میباشد. برای دیزاین یک رستوران فست فود باید از اصول و استانداردهایی پیروی کرد تا فرایند جذب مشتری به بهترین شکل ممکن انجام شود. در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین اصول طراحی یک فست فود آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
دیزاین فست فود چیست؟
طراحی فست فود یا دیزاین فست فود در واقع یک هنر است و نیاز به افرادی متخصص دارد. طراحان فست فود باید نسبت به ترندهای روز جهان، روانشناسی رنگها و موارد دیگر تسلط داشته باشند. به همین دلیل اگر قصد دارید که یک رستوران فست فود را طراحی کنید یا قصد طراحی مجدد رستوران خود را دارید، بهتر است با یک فرد با تجربه در این حوزه مشورت کنید زیرا طراحی فست فود شما به شکل غیر مستقیم، تاثیر زیادی روی میزان درآمد شما خواهد داشت.
شاید دوست داشته باشید: لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی
اصول دیزاین فست فود
طراحی فست فود مانند طراحی هر چیز دیگری قواعد خاصی دارد. شما میتوانید با توجه به شرایط رستوران خود این موارد را تغییر دهید.
اصل اول طراحی فست فود: رنگ دیوارها
اولین نکته ای که در هر رستوران و فست فودی به چشم میآید رنگ دیوارها میباشد. چرا که دیوارها بیشترین حجم از فضای داخلی یک فست فود را به خود اختصاص دادهاند. در علم روانشناسی رنگهای قرمز و زرد به عنوان رنگهای اشتها آور شناخته میشوند. به همین دلیل بزرگترین فست فودهای دنیا سعی کرده اند تا در رنگ دیوارهای خود به بیشترین میزان ممکن از این رنگها استفاده کنند. با وجود این که این رنگها اشتها آور هستند اما باید در استفاده از آنها زیاده روی نکنید. چرا که این رنگهای روشن برای چشم خسته کننده هستند و میتوانند موجب سردرد در بعضی افراد شوند. به همین علت معمولا توصیه میشود که در رنگ دیوارها از رنگهای دیگر نیز استفاده کنید تا از میزان یکنواختی رنگ دیوارها نیز کاسته شود.
اصل دوم طراحی فست فود: نورپردازی
نورپردازی در طراحی فست فود با نور پردازی در سایر رستورانها تفاوتهای جزئی دارد. برای نورپردازی در یک رستوران فست فود، باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ لامپها سفید یا زرد ملایم باشد. زیرا رنگ دیوارها با نور سفید به بهترین حالت ممکن قابل مشاهده است. توجه داشته باشید که نور به صورت یکنواخت در تمامی فضای اتاق پخش شده باشد. در انتخاب لامپها از لامپهای پرنورتر استفاده کنید تا غذا روی میز به خوبی دیده شود. خود غذا به علت رنگ و لعابی که دارد اشتهای مشتریان شما را باز خواهد کرد. به همین دلیل مهم است که مشتری بتواند غذا را با بیشترین جزییات ممکن ببیند.
اصل سوم طراحی فست فود: چینش میز و صندلی
در طراحی فست فود چینش میز و صندلیها یکی از مهمترین مواردی است که افراد بسیاری کمی به آن توجه میکنند. شما میتوانید میز و صندلیها را به سلیقه خود انتخاب کنید. با این وجود بهتر است در خرید و چینش این میز و صندلیها نکات زیر را رعایت کنید.
- در انتخاب میز و صندلی، تنوع کافی داشته باشید تا گروههای مختلف بتوانند در فضای رستوران شما به راحتی غذا بخورند. معمولا هر رستوران فست فود به چند میز 6-8 نفره، میزهای 3-4 نفره و میزهای تک نفره (متصل به دیوار) احتیاج دارد. در صورتی که فضای رستوران محدود است میتوانید از میزهای کوچکتر به میزان بیشتری استفاده نمایید.
- در انتخاب میز و صندلی، به میزان راحتی اهمیت زیادی بدهید. تا حد امکان از صندلیهایی که پشتی و کفی نرم دارند استفاده کنید. چرا که راحتی مشتریان یک امتیاز مثبت محسوب میشود که اکثر رقبای شما آن را نادیده میگیرند.
- در چینش میز و صندلی توجه زیادی به خرج دهید. میزها باید به گونهای چیده شوند که حداقل یک مسیر با عرض کافی برای عبور مشتریان مشخص شود. همچنین دقت داشته باشید که صندلیها فضای کافی برای خارج شدن داشته باشند تا مشتریانتان به راحتی بتوانند بر سر میز بنشینند.
اصل چهارم طراحی فست فود: آشپزخانه
آشپزخانه قلب یک رستوران است و کیفیت خدمات دهی رستوران شما را تعیین میکند. طراحی آشپزخانه یکی از چالش برانگیزترین بخشها در طراحی فست فود میباشد. شما میتوانید آشپزخانه را به دلخواه خود طراحی کنید امنا بهتر است حتما به نکات زیر نیز توجه لازم را داشته باشید.
- یک آشپزخانه مناسب باید دارای یک سیستم تهویه بهینه باشد. منظور از بهینه بودن عملکرد سیستم تهویه این است که بوی روغن تا حد امکان در سالن پذیرایی پیچیده نشود.
- بهتر است فضای انبار از فضای آشپزخانه جدا باشد.
- در صورت امکان یک درب پشت مغازه نصب کنید تا رفت و آمد کارکنان از طریق آن باشد. همچنین این درب میتواند به انبار راه داشته باشد تا بتوانید در هر ساعتی از شبانه روز سفارشات خود را از آن طریق و بدون ایجاد مزاحمت برای مشتریان دریافت نمایید.
- با توجه به فضای آشپزخانه، وسایل را به گونهای بچینید که کمترین مزاحمت را برای یکدیگر ایجاد کنند. به این مورد در رابطه با دستگاههای برقی بیشتر توجه کنید تا آسیبی به دستگاهها نیز وارد نشود.
- فضای کافی برای رفت و آمد کارکنان خود در نظر بگیرید.
- بهتر است میز تحویل سفارشات با میز ثبت آنها یکسان نباشد.
- برای بهبود انتقال اطلاعات میتوانید از سیستمهای ثبت سفارش کامپیوتری استفاده کنید با این کار علاوه بر کاهش اتلاف وقت امکان آنالیز دادهها را نیز خواهید داشت.
اصل پنجم طراحی فست فود: طراحی لوگو و منو
این بخش از طراحی فست فود مربوط به طراحان گرافیک میباشد. در طراحی منو بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- متن روی منوی شما باید خوانا باشد. برای این کار بهتر است از فونت و ترکیب رنگ مناسب استفاده کنید.
- بهتر است آیتمهای منو دارای تصویر باشند.
- شما میتوانید قیمت غذاها را در منو درج نکنید اما بهتر است منوی شما دارای تگ قیمتی باشد. همچنین بهتر است واحد قیمت نیز در منو درج شود.
- شما میتوانید در ابداع نام غذاهای جدید و اختصاصی خود خلاقیت به خرج دهید اما به خوانا بودن و مفهومی بودن نام نیز دقت نمایید.
- نظم داشتن یکی از مهمترین ویژگیهای یک منوی مناسب میباشد. بنابراین به دسته بندی آیتمهای خود نیز توجه داشته باشید.
- استفاده از منوی آنلاین (لینک شده به کد QR) یک ایده بسیار جذاب در طراحی فست فود میباشد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم که مهمترین نکات در رابطه با طراحی فست فود را به اطلاع شما برسانیم. شما با رعایت این نکات میتوانید یک رستوران نسبتا خوب را طراحی کنید. با این وجود باز هم توصیه ما بر این است که از یک فرد متخصص و با تجربه جهت طراحی رستوران خود مشورت بگیرید تا یک طراحی بروز و بهینه داشته باشید.