انواع پیتزا رستورانی، یکی از مهمترین اطلاعاتی است که هر فردی که عاشق این غذا است باید بداند. پیتزا یکی از محبوبترین غذاهای جهان است و در سراسر دنیا شناخته شده است. این غذا را میتوان با مواد غذایی متفاوتی تهیه کرد به همین علت این غذا دستور پختهای متنوع و فوق العادهای دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع پیتزا رستورانی آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
شاید دوست داشته باشید: تجهیزات آشپزخانه صنعتی
انواع پیتزا رستورانی بر اساس سایز
معمولا منوی بیشتر رستورانهای فست فود شامل انواع پیتزا رستورانی در سایزهای مختلف میباشد. به طور کلی میتوان انواع پیتزا را از نظر اندازه به چهار سایز اصلی زیر تقسیم بندی کرد. البته توجه داشته باشید که در برخی از موارد پس از راهاندازی فست فود، پیتزاهای بزرگتری نیز میتوان سرو کرد که بعد از این چهار سایز اصلی آنها را نیز معرفی خواهیم کرد.
پیتزا مینی
یک پیتزا با این سایز، اندازه بسیار کوچکی دارد و معمولا به عنوان غذای خردسالان یا یک میان وعده کوچک سرو میشود. با توجه به سایز کوچک این پیتزا، قیمت آن نیز نسبت به سایر اندازهها پایینتر است.
پیتزا یک نفره
همانطور که از نام این پیتزا مشخص است، معمولا از آن به عنوان یک وعده غذایی تک نفره استفاده میشود. به طور متوسط این پیتزاها روی خمیری با قطر 20 تا 24 سانتی متر پخته میشوند. معمولا تمامی پیتزاهای موجود در منوی رستورانهای فست فود با این اندازه نیز سرو میشوند.
پیتزا دو نفره
اگر با دوست یا پارتنر خود به یک رستوران فست فود مراجعه کرده باشید میتوانید یک پیتزای دو نفره را خریداری نمایید و به صورت شریکی میل بفرمایید. به طور معمول یک پیتزای دو نفره قیمت پایین تری نسبت به دو پیتزای تک نفره با همان دستور پخت دارد. معمولا قطر این پیتزاها از 28 تا 32 سانتیمتر میباشد.
پیتزا خانواده
این سایز از انواع پیتزا رستورانی، بزرگترین سایز پیتزایی است که در اغلب رستورانهای فست فود یافت میشود. معمولا این پیتزا به عنوان یک وعده غذایی 3 الی 4 نفره سرو میشود. قطر این پیتزاها معمولا از 34 تا 38 سانتیمتر میباشد.
پیتزا ایتالیایی
4 سایز بالایی که مشاهده کردید معمولا به عنوان پیتزا آمریکایی شناخته میشوند و با این پیتزا متفاوت هستند. مهمترین تفاوت این پیتزا با پیتزای آمریکایی، ضخامت خمیر آن است. ضخامت خمیر پیتزا ایتالیایی به طور قابل توجهی نازکتر از پیتزا آمریکایی است. اندازه این پیتزا، چیزی بین پیتزای دو نفره و خانواده میباشد. (حدود 28 الی 32 سانتی متر)
سایزهای بسیار بزرگ
امروزه علاوه بر سایزهایی که ذکر شد، برخی رستورانهای فست فود که دارای تجهیزات آشپزخانه صنعتی پیشرفته هستند، پیتزاهای بزرگتری را نیز سرو میکنند. این پیتزاها که معمولا به پیتزاهای نیم متری و یک متری شهرت دارند، به ترتیب میتوانند برای 6 الی 7 و 12 الی 15 نفر کافی باشند. معمولا این پیتزاها از دو یا 4 طعم پیتزای مختلف تشکیل شده اند.
انواع پیتزا رستورانی بر اساس دستور پخت
همانطور که قبلتر نیز گفته شد، امروزه صدها دستور پخت متفاوت برای پیتزا وجود دارد. در ادامه این بخش به بررسی محبوبترین انواع پیتزا رستورانی خواهیم پرداخت.
پیتزا مخصوص (مخلوط)
پیتزا مخصوص یکی از انواع پیتزا رستورانی میباشد که در ایران محبوبیت بسیار بالایی دارد. دستور پخت این پیتزا ثابت نیست و در رستورانهایی با تجهیزات فست فود متفاوت، دستور پختهای متنوعی از آن مشاهده میشود.
مواد لازم جهت تهیه پیتزا مخصوص
- سوسیس خرد شده
- کالباس خرد شده یا رنده شده
- فلفل دلمهای خرد شده نگینی یا نواری
- قارچ خرد شده
- پنیر پیتزا
- خمیر پیتزا
همان طور که مشاهده میکنید، مخلفات این پیتزا بسیار زیاد میباشد و این غذا یک وعده غذایی نسبتا سنگین به شمار میرود.
پیتزا پپرونی
پیتزا پپرونی یکی دیگر از انواع پیتزا رستورانی میباشد که در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. شاید با شنیدن نام این پیتزا به این نتیجه برسید که این پیتزا ایتالیایی است. حدس شما هم درست و هم غلط است! محل ابداع این پیتزا، شهر نیویورک آمریکا میباشد که این پیتزا را تبدیل به یک پیتزای آمریکایی میکند. با این حال ابداع کنندگان این پیتزا مهاجرین ایتالیایی بودهاند که در شهر نیویورک اقامت داشتهاند. بنابراین این پیتزا هم آمریکایی و هم ایتالیایی میباشد. اگر شما هم عاشق طعم تند در غذای خود هستید، پیتزا پپرونی میتواند بهترین انتخاب ممکن برای شما باشد.
مواد لازم جهت تهیه پیتزا پپرونی
- سوسیس پپرونی
- پنیر پیتزا
- خمیر پیتزا
پیتزا سیر و استیک
پیتزا سیر و استیک یکی از لذیذترین انواع پیتزا رستورانی میباشد که در بیشترین رستورانهای فست فود با همین نام یا نام پیتزا استیک شناخته میشود. همان طور که از نام این پیتزا مشخص میباشد، مواد اصلی سازنده این پیتزا سیر و استیک میباشد. طرز تهیه گوشت برای این پیتزا اغلب در رستورانها مختلف یکسان نمیباشد. بیشتر رستورانهای فست فود گوشت پخته شده را به شکل ورقهای روی پیتزا قرار میدهند و برخی دیگر گوشت را به شکل رشتهای در میان پنیر پیتزا قرار میدهند. این پیتزا دارای حجم پروتئین بالایی میباشد و به همین علت محبوبیت فراوانی نزد ورزشکاران دارد.
مواد لازم جهت تهیه پیتزا استیک
- گوشت فیله (گوساله)
- سیر رنده شده
- فلفل دلمهای خرد شده (نگینی)
- زیتون سیاه حلقهای
- پنیر پیتزا
- خمیر پیتزا
پیتزا قارچ و گوشت
پیتزا قارچ و گوشت نیز یکی از انواع پیتزا رستورانی است که در ایران محبوبیت زیادی دارد. این پیتزا نیز مانند پیتزا سیر و استیک دارای حجم پروتئین بالایی میباشد که آن را نزد ورزشکاران به شدت محبوب کرده است. البته بیشتر ورزشکاران پیتزا سیر و استیک را به این پیتزا ترجیح میدهند که علت آن، نیاز به سرخ شدن گوشت در پیتزا قارچ و گوشت میباشد.
مواد لازم جهت تهیه پیتزا قارچ و گوشت
- گوشت قرمز چرخ کرده
- قارچ خرد شده
- فلفل دلمهای خرد شده
- زیتون سیاه حلقهای
- پنیر پیتزا
- خمیر پیتزا
پیتزا سبزیجات
پیتزا سبزیجات یکی از ارزانترین انواع پیتزا رستورانی میباشد که هواداران زیادی به خصوص در بین افراد گیاهخوار دارد. این پیتزا نیز دستور پخت ثابتی ندارد و در رستورانهای مختلف با دستورپختهای متفاوتی سرو میشود.
مواد لازم جهت تهیه پیتزا سبزیجات
- قارچ خرد شده
- فلفل دلمهای خرد شده
- سبزیجات دیگر مانند کدو، بادمجان، جعفری و ریحان
- سس گوجه فرنگی
- خمیر پیتزا
- پنیر پیتزا
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع پیتزا رستورانی و دستور پخت محبوبترین آنها آشنا کنیم. در صورتی که از این دستورپختها استفاده کردید میتوانید در قسمت کامنتها نظرات خود را به ما و دیگران انتقال دهید.